fredag 18. februar 2011

Mahmutlar

Sea View VIP Resort ligger i Alanya-Mahmutlar. Mahmutlar er en koselig, liten småby som har alt det du forventer å finne.Butikker, restauranter, barer og koselige gater. Stranden er  flere kilometer lang og ligger i forlengelse av den østre stranden i Alanya.

Det er ca 13 km fra Mahmutlar til Alanya Sentrum. Det går kontinuerlig minibusser (Dolmus) til Alanya Sentrum. I Alanya sentrum finner du alt du ønsker både dag og natt. Etter en hektisk dag i Alanya er det godt å slappe av i fredlige, frodige Mahmutlar, omringet av bananplantasjer og fjell som strekker seg mot den knallblå himmelen...

Følg linken her og du kommer til Mahmutlar's offisielle hjemmeside. Velg sprog og les om  absolut alt som er verd å vite om Mahmutlar (leveset, historie, turisme etc) og en lang rekke nyttige råd : trykk her !

Neppe det fineste bilde men det illustrerer veldig godt hva som symboliserer Mahmutlar:
Stranden, klokketårnet, appelsinhagene og bananplantasjene.

Stranden i Mahmutlar

Mahmutlar strand er en perle sommer som vinter. Sommerstid tilbringes gjerne flere timer i og under vannet, i sandet, langs stranden, på strandseng, ved strandbaren osv.osv. Masse av kos dagen lang og veldig sosialt. Mahmutlar er en forholdsvis liten plass med 15.000 innbygger om vinteren og 60.000 om sommeren. Det betyr at veldig mange kjenner hverandre og det er ikke langt mellom kjentfolk for oss som reiser jevnlig til Mahmutlar.

Når det gjelder stranden så er sandet ganske grovt og nærmer seg kanskje smågruss i konsistens. Det betyr at en synker ganske langt ned for hvert skritt. Bunnen langs sjøkanten består i høy grad av fast stein med enkelte små sandpartier hvor det er enklere å komme seg ut. Ved litt høye bølger er det nemlig ganske vanskelig å komme seg ut på steinene hvor det er glatt. For ikke å snakke om å komme seg inn igjen.

Men du verden så herlig det er å oppholde seg på stranden .

Slår aldri feil: I transferbussen fra Antalya går det et lykkelig sukk "åhhhhhhhhhhhh nå er vi hjemme"
 igjennom bussen når vi ser dette skiltet !

Stranden sett fra øst mot vest !

Stranden sett fra vest mot øst !
Høye bølger kjennetenger Mahmutlar. I bakgrunnen Utopia World  hotell. Et hotell i særklasse .

Fantastisk utsikt fra Utopia World !
Måtte levere passet for å komme inn på hotellet !
Langs den 15 km lange strand ligger vi og koser oss .


 Langs stranden finner vi strandbarene tett i tett. Mange med svært god mat  og som har åpent på kvelden.

Bølgene ER store og en bør være varsom !

Enestående vakker solnedgang sett fra stranden .

Sier mer enn ord !