søndag 30. januar 2011

26.3.12 - 10.5.12

Hele 6 uker varer denne turen og det er rekord lang tid for min del. Har aldri opphold meg i Tyrkia så lenge av gangen og før avreise var jeg meget spent på hvordan det skulle gå. Har liksom prøvd både 2 og enkelte 3 uker men 6 !!! Det er lenge å være hjemmefra. Lenge å være borte fra familien og ikke minst de 3 barnebarna.

Heldigvis har jeg flere gode venner dernede. Så ferien starter sammen med Gitte og Maud.

<><> <><> <><>
Gitte, Maud og jeg en hyggelig aftenstund. Legg merke til boblejakken !
Hvordan er så egentlig vann og lufttemperaturene i slutten av mars ? For å ta lufttemperaturen så er den nok stort sett mellom 20-25 på dagstid men faller drastisk i det øyeblikket solen går ned. Da er det på med ullsokker og boblejakka. Vannet blir aldri kaldere enn 18 grader (er jeg blitt fortalt). Ville vel trodd temperaturen lå på vel 20 grader i slutten av mars.

Som alltid den 31 mars hvert år så hadde jeg også bursdag i år. Feiringen startet kl 00:00 på EV Restaurant i Alanya sammen med  Катерина, Ahmet og Yalcin.

Катерина og jeg på EV rett før kl 24:00. PS : Nei jeg røyker ikke !

 
Dette flotte bordet hadde de lagt til på Malibu. Min "sønn" Ekrem var mesteren.

  
Her begynner Gitte og jeg å bli slitne men koser oss likevel med en samlet drink med Atle og Mickey.
Oppsummert en kjempeflott bursdagsfeiring. Jeg er rørt over alt som ble stelt til for meg. Tusen takk.

Dream Country hadde generalforsamling 6. april for å få kastet nuværende styre og få etablert et nytt . I den forbindelse så har jeg lyst å vise et bilde av 2 stålkarer som har stått på i årevis for å komme dit de er nå.....

Ildsjelene Svein og David
Før jeg reiste hjemmefra var jeg ganske klar på at jeg ikke skulle tilbringe hver kveld i 6 uker på restaurant....MEN så er det så utrolig koselig og sosialt å spise sammen med andre. Gitte og jeg fikk ihvertfall mange hyggelige kvelder sammen.
Gitte og jeg under en av mange middage.....

Et heller mislykket forsøk på å se intelligent ut !!!
 Ellers var det ikke bare min bursdag som skulle feires. 7. april feiret KONGEN 1 års dag. For de som ikke vet hva KONGEN er så er det en norskeid restaurant i Mahmutlar.

Noen stemningsbilder fra feiringen:

Катерина og Maria

Klarer ikke å nå opp til de flotte ungdommene over meg.

<><> <><> <><>
Over 100 gjester var innom  bursdagsbarnet denne kvelden :)
 Og som tidligere nevnt ble det mange sosiale kvelder med mat og gode venner :
Karianne, Arvid og Svein
Aphrodites måtte ta bilde av oss.....Vibekke og jeg :)))
Vibekke vant.....hun fikk 5 roser jeg bare 4 !!


Stein og Vibekke fra Porsgrunn.

Min gode venn Mustafa . Han er liten men pebberkvernen er ekstra size ;)
 Så var jeg klar for turens høydepunkt: Ekrem og Heges bryllup. Ekrem har jeg vært heldig å bli kjent med for flere år siden. Han kaller meg Mummy . Jeg var utrolig spent på å få oppleve et tyrkisk bryllup og kjøpte atpåtil en ekstra flybillett for å kunne være med på feiringen av paret . MEN.........................

Her sitter jeg med Hege på en restaurant i Alanya Harbour
18 april kom Hege til Tyrkia. Om aftenen var Ekrem, Hege og jeg på en restaurant i Alanya. Da fikk jeg det kjedelige budskapet om at det ikke ble noe bryllup ettersom formalitetene ikke var plass. De skulle holde en bryllupsfest. Må nok innrømme at jeg ble noe skuffet. Det var selve det tyrkiske bryllupet jeg var interessert i og hadde gledet meg til. Men sånn kan det gå. Heldigvis er de 2 turtelduer fremdeles like glad i hverandre og det er håp om et fremtidig bryllup antar jeg.

Ekrem og Hege er veldig glad i hverandre. Det blir nok bryllup engang likevel ;)
Vi fikk oss også et par dager med skikkelig storm og høye bølger. Dessverre drog bølgene alt sandet med seg ut slik at det bare var store stein igjen. Heldigvis er det noe som blir ordnet fort slik at sandet er tilbake og det blir enklere å komme ut og inn av vannet.
Bølger på størrelse med hus.....(tatt fra verandaen min i 10 etg)
Usikker på hvorfor men det var en helt eksepsjonell flott solnedgang den kvelden:
Fantastisk solnedgang !!!
Som alltid når jeg er i Mahmutlar så stifter jeg nye hyggelige bekjentskaper. Jeg var heldig å bli kjent med Reidun og få en kveld med henne.


Reidun noen timer før Reiduns hjemreise :(
Så  litt julestemning......!!! Vel Aphrodites Garden hadde en julekalender konkurranse som vi var to som vant på . Nemlig Bjørg og jeg. Gevinsten var ikke uventet en middag på Aphrodites .Vi bestemte oss derfor for å spise gevinsten isammen med Bjørgs datter June. Det ble et svært godt måltid.
Her er beviset på at vi har vunnet i julekalenderen til Aphrodites 2011. Maten var kjempegod !

Kanskje bedre uten motlys ?
Bjørg er en gambler deluxe så det overrasket meg ikke at hun måtte utfordre Murrat :

Bjørg eller Murrat.....husker ikke hvem som vant !!
Et selskap som jeg satte stor pris på og som jeg var sammen med både på stranden på dagen og til middage på kvelden var Astrid. KJEMPEFLOTT DAME !!!
Astrid og jeg tar en skål på en av våre middage på Malibu
Så har jeg veldig lyst å fortelle om en MEGET spesiell venn av meg nemlig Tolga. Tolga skulle bli en av de personer som fikk størst betydning under denne turen. Han er nemlig en MEGET dyktig fysioterapeut. Etter kneoperasjonen i desember har jeg slitt med smerter i både kne og etterhvert mer og mer i ryggen. Jeg hadde problemer med å løfte kofferten ved avreise men trodde det skulle gi seg. Etter 4 uker kastet jeg inn håndklæret og gikk til fysioterapeut (alltså Tolga). Allerede etter første behandling kjente jeg at han hadde fått tak i noe som hadde ligget og ulmet lenge. Og etter 6 behandlinger var ryggen smertefri !!! Jeg kan anbefale Tolga på det sterkeste for de som måtte ha behov for hjelp.....eller bare vil nyte en god massasje. Tolga holder til i My Marine.
Tolga ser litt skummel ut på dette bilde men det er han IKKE. Han er DYKTIG !
Og hvem er så neste mann ut ??? De fantastiske skjønne og gode venniner fra DC , Bente og Tove. Så herlig at det endelig lykkes å være i Mahmutlar samtidig igjen og få noen fantastisk koselige dager på stranden samt artige kvelder. Det er nemlig ALDRI kjedelig å være sammen med Bente og Tove.........:)
Herlige Tove og Bente !!!
SE så fint bordet er dekket . Hvem får ikke lyst å sette seg her ?

Ikke rart vi føler oss som dronninger på KONGEN 1
Vi fikk også anledning til å være med på en før åpning av et nytt diskotek i Mahmutlar/Kestel. Crazy Horse som det påstås har plass til 4500 personer.

Det var ikke overveldende mange der men det var kjempekoselig. Jeg var ikke første dame på dansegulvet men jeg er rimelig sikker på at jeg var første bestemor på gulvet !!

Her er det bånn gass !!!

Nutidens bestemødre på diskotek.....Tove og meg !!

Alle hadde en flott disco kveld !!
Avslutter disco reportasjen med dette barbilled Meg, Tove og Bente.
Håper jeg SNART treffer disse 2 herlige jenter/damer igjen.

Og så er neste hold på plass. Ingen mindre enn Olav Sindre, Perry, Arnt Tore og Torgeir alle med etternavnet Roald !! Disse gutter på tur tok heldigvis kontakt for å høre om gamlemor ville være med ut å spise. Selvsagt ville jeg det. Og det ble mye mer enn det ene måltidet isammen med gutta.
Den ene kvelden skulle vi se kampen Aafk og Molde. Kampen skulle bli visst på Malibu så klart vi måtte spise på Malibu.
Klar til kampen Asfk - Molde på Malibu
Men som alle vi som er eller har vært i Tyrkia så er det med å finne den rette TV kanal ikke like enkelt . Så heller ikke på Malibu. Så vi måtte gå til plan B og gå hjem til meg.

Da var kampen igang og alle er fornøyde ;)
Det ble også tid til bading ....her koser Perry og Olav Sindre seg.
Litt hummerfarge kledde gutta !
Ennå en koselig kveld i festlig selskap med Karianne, Gina, Olav Sindre og Perry.
Til tross for en lang og slitsom dag i Oba har Perry overskudd til å ta en tur på baren
Og så var det pool party i Dream Country. Dessverre dårlige bilder men et par av de er vel sånn passe.

Koselig steming ved poolen

Litt slitne Roaldere.....

David, Vibekke og Stein
Og så fikk jeg anledning til et kort gjensyn med de flotte Rogalandsjenter som jeg også hadde gleden av å være sammen med  ifjor.


<><> <><> <><>
Nina, Britt og Heidi

Dette var så det jeg har av bilder for denne gangen . Og så vet jeg godt at jeg har truffet MANGE flere enn dette men jeg har ikke bilder til å dokumentere dette. Men jeg setter like mye pris på ALLE jeg har truffet....med eller uten bilder.

For de som fremdeles henger med så må jeg poengtere at jeg IKKE bare har sittet på restaurantene i 6 uker. Dagene har som alltid startet med en lang joggetur langs stranden. Jeg har fått tid til god fysioterapeut . Jeg har badet en masse. Jeg har fått ordnet med en 3 årig oppholdstillatelse. Og en masse annet.

Nå er jeg hjemme for å feire 17 mai med min flotte familie. Gleder meg utrolig . Og jeg gleder meg til å reise tilbake til Mahmutlar om noen uker.