tirsdag 8. februar 2011

Mine turer 2011

1-11 Januar 2011


Aller første tur til Mahmutlar var 1. januar 2011 og stort tidligere kunne det faktisk ikke gjøres :) Var der til 11. januar. Været var veldig bra og det gikk fint an å oppholde seg på såvel veranda som på stranden. I bikini.

Selv brukte jeg denne perioden til å utnytte godværet og få noen herlige joggeturer langs stranden i shorts og singlet. Den lengste turen var 8. januar hvor jeg løp fra leiligheten i Mahmutlar opp til Borgen i Alanya og retur.


Borgen ligger på ytterste utspring.
Så joggetur var herifra og ut til utspringet. Og retur !!

Turen var ellers preget av rolig atmosfære uten turister. Mange stengte restauranter men det er heldigvis noen som holder åpent hele året. Og de fleste har vintertelt slik at det skjermer for vinterkulden .På kveldene er det nemlig kaldt så da er det godt med såvel genser som noe vindtett. Konklusjon: Herlig tur!

En liten detalj som dog ikke var så grei var at jeg fikk en prolaps i ryggen på avreisedagen. Trodde ikke jeg skulle klare å komme meg hjem til Norge. Men det gikk heldigvis bra. Dog har prolapsen tatt sin tid å lege og min tur til Mexico og Cuba ble også berørt av den. Heldigvis er jeg nå i slutten av februar rimelig bra og med litt forsiktighet så fungerer ryggen  stort sett som den skal !

Og så er det bare å glede seg til neste tur til Mahmutlar !

11-23 mars 2011


Min andre tur til Mahmutlar i 2011 var i perioden 11. mars til 23 mars. Det må sies å være en av de fineste turer jeg har hatt. Temperaturen i luften lå rundt 20-25 og i vannet nok nærmere 20 grader. Det var veldig flott på stranden og sanden var allerede såpass varm at jeg måtte bruke sandaler for å ikke å brenne fotsålene.

Ettersom været var såpass "kjølig" så var det en kjærkommen ting å delta på en av Mahmutlars venners utflukter. Denne gangen var det en gåtur fra Mahmutlar til Borgen hvor deltagerne skulle spise lunsj. Dessverre var det dårlig oppslutning og det var bare Aina og jeg som gikk turen. Jeg med tanke på å jogge tilbake til Mahmutlar etterpå. Aina og Ali spiste så lunsjen mens jeg koste meg på veien tilbake til Mahmutlar. Herlig tur.


Her legger vi i vei.....


En stopp til ære for fotografen !

Da er også Ali kommet frem ...da starter min hjemtur !!

Som altid når jeg er i Mahmutlar treffer jeg utrolig mange hyggelige venner. Det er bare så sosialt ! På denne turen hadde jeg mange hyggelige stunder med Maud, Diana og David. Vi koste oss på alle måter . Illustrerer dette med noen få bilder:

Vi står sammen om det meste også litt hårfarging. David er en skikkelig god koordinator mens Maud sannsynligvis blir mer og mer bekymret. Hun sa seg dog fornøyd med resultatet.


Felles middag på kvelden er standard. Og så godt det er...........

TAKK FOR DENNE GANGEN !!

8-23 juni 2011


Min 3. tur til Mahmutlar i 2011 var i tidsrommet 8-23 juni . Værmessigt en fantastisk tid å være i Mahmutlar på med dagstemperaturer på slutten av 20 tallet og nattemperaturer i begynnelsen av 20 tallet. Benyttet ikke aircondition i det hele tatt. Er ikke så veldig glad i aircondition så jeg drøyer med å starte det lengst mulig. Men det går selvsagt ikke på komforten. Tiden var også flott mht antall turister. Turistsesongen har tydeligvis ikke tatt helt av ennå så det betyr at det fremdeles er rimelig rolig på kveldene. Det tror jeg de fleste inklusiv undertegnede foretrekker.

Når det gjelder mine daglige løpeturer på morgen så ble de fleste gjennomført bortsett fra de siste par dagene hvor jeg dessverre måtte gå grunnet problemer med venstre kne. Var heldig å møte noen flotte damer fra Sandnes/Stavanger som også var svært aktive med joggeturer i varmen.

Jentene fra Sandnes/Stavanger.
Fra venstre: Astrid, Brit, Maud, Ingunn, Nina og meg.
Ut over nevnte jenter ble mye av tiden min tilbrakt sammen med irske Maud. Hun tilhører ikke løpemiljøet for å si det slik og vi har svært forskjellige døgnrytmer uten at det er problematisk. Gir anledning til å gjøre mye alene hvilket passer begge bra.
Dagene ble stort sett tilbrakt på stranden som regel med en lang gåtur langs vannkanten. Herlig. Kveldene er tydeligvis kameratid for alle bilder jeg sitter igjen med etter turen er tatt om kveldene . Stort sett ved middagsbordet !! Finnes også små videosnuter som disse : 
DA tror jeg at jeg EN gang for alle har slått benene vekk unna myter om at vi som liker oss i syden bare røyker, drikker og ligger på stranda hele dagen. Oppsummert så jogger jeg på morgenen, går turer langs stranden på dagen og danser på kvelden. Jeg er røykfri men trives med en kald øl til maten. Men vi har det fantastisk moro.......og det er fremdeles lov ! En liten danseoppvisning er ukomplisert :

Ali og jeg tar utfordring på strak arm !!
Varmt og vi holder koken !
Synes vi var KJEMPE flinke. Hadde ikke øvd engang !!

Jeg fikk også ENDELIG møt mine FB venner Cliff (Newcastle UK) og Sandra (Holland). Fantastisk opplevelse av den positive arten. Da ble hele familien samlet :)

The Family : Cliff, Sandra, Ahmet and me !


Det ble også tid til en svært hyggelig middag sammen med en annen gren av familien , mitt "barnebarn" Ingrid. Kjente henne nesten ikke igjen etter et vekttap på 27 kg. Men jenta var heldigvis den samme.
Herlige Ingrid med venninene sine og "bestemor" ;)STOR glede på SUNNY da Ingrid ENDELIG kom tilbake !!
Mine fantastiske naboer i Sea View.....Vivi og Bjørn
Hyggelig natteprat hos Vivi og Bjørn
Beste nabo som finnes.....AHMET !!Min kjære "sønn".....Ekrem xx
Denne turen gikk desverre ikke helt uten skyer. Min mor i Danmark er alvorlig syk. Dette medførte at kofferten var pakket klar for avreise hele tiden . Heldigvis ble det ikke noe av tidligere hjemreise.

Jeg har nå pakket om kofferten og er klar for avreise til Danmark. Skal bli godt å komme dit mine tanker i høy grad har været under denne ferien.

Glad jeg har så mange flotte venner i Mahmutlar. Er så innerlig glad i hver og en av de. Gleder meg allerede til neste tur !

Med en liten rose takker jeg alle mine venner for denne gangen !

20-27 juli 2011


Dette er så den årlige Tyrkia turen med barnebarna mine. Det er ikke lengre et spørsmål om vi skal til Tyrkia, men når vi skal.....Synes det er svært hyggelig at de trives såpass godt i Tyrkia. Det er første gang jeg har de med i juli måned og var selvsagt veldig spent på om varmen skulle bli for mye for de. Det hadde jeg ikke behøvd å tenke på i det hele tatt. Været med sine godt 30 grader samt en god havbris var perfekt for såvel meg som barna . Helt fantastisk. At mye av tiden brukes i og ved poolen er helt naturlig når det er barn . Ikke få timer av uken som ble tilbrakt under og i vann ......barna stortrives og koser seg:

Vilde og Anine koser seg i poolen !


Simen elsker fart og tempo !! Sklie er perfekt !

Denne gangen fikk vi også med oss en båttur. Har bestandig sagt nei til en slik tur da jeg blir sjøsyk. Etter mange og lange forhandlinger lot jeg meg overbevise om at jeg ikke ville bli sjøsyk så lenge jeg var ute på dekk.....så feil kan en ta !!

Vi drog hjemmefra kl 09:30. Ble hentet av vår gode nabo Ahmet som har en turistbåt sammen med sine brødre. Båten kaller de naturlig nok "Brothers Five".

Forventningsfulle klar for 5 timers seiltur !
Det tokk ikke mange minutter etter avgang før jeg måtte finne frem plastposen min. Den var flittig brukt de neste 5 timer som i min ringe tilstand nærmest fortonet  seg som 5 døgn !! Glad jeg hadde med venner som kunne være behjelpelig med barna og ennå mer glad for at barna ikke ble syke men bare storkoste seg ;)
Simen stuper uti
Anine og Vilde er  med på stuping de også :)

Fantastiske Katerina som forsøker å underholde barnebarna mine mens jeg bare ligger og er sjøsyk !


"Redningsmannen" min  Ahmet tok affære da jeg lå nede for telling ;) På kveldene skjer der alltid mye i Mahmutlar. En av våre kveldsturer gikk til Afrodites og et trylleshow. Barna gledet seg stort og ble ikke skuffet :)

Klar til tryllekunster kveld.
En tur i baren før showet hører med. Godt med brus :)


Da er showet igang !!

Er det MULIG !!!!

   

Anine får prøvd seg som magedanser :)Vilde med due på hodet i trylleshow 

 Av andre aktiviteter kan det også nevnes mini golf. Et populært innslag og avveksling fra bassenget:

Godt å komme seg litt i skyggen !

Som alltid i Mahmutlar så består mye av kveldene av å være sosial og spise med gode venner. Også denne gangen var vi heldige å treffe noen av våre venner og fikk noen svært hyggelige timer over gode måltider.


Det ble mange hyggelige restaurant middage i løpet av uken.

Nye venner overalt . Her er det Lauritz som blir kjent med barna.  
 
Arnstein, Svein, Maybritt og David klar for ......GEITE rett !!!!!Etter en herlig uke var det tid for å hjemreise. Hjem til mamma og pappa som nok har savnet sine små mer enn omvendt !! Beklager men det var ikke tid til å lengtes hjem ....SÅNN skal det være. Jeg takker for lånet . Utrolig kjekt å få låne disse gullklumpene en hel uke ♥♥♥

Og jeg .....jo jeg gleder meg til å kunne reise tilbake til mitt paradis ...SNART ♥♥♥


3-17 september 2011

Etter å ha måttet avlyse et par av mine Tyrkia reiser var jeg endelig tilbake på tyrkisk jord og i herlige Mahmutlar ! For å starte med oppsummeringen av turen så har den vært helt fantastisk med en herlig jevn temperatur rundt 30 grader i luften og kanskje litt kaldere i vannet. Jeg har truffet utallige mange venner og hatt "the time of my life".


Hver morgen har jeg som alltid startet dagen rundt kl 06 med en god times joggetur langs Middelhavet før solen for alvor tar tak. En fantastisk måte å starte dagen på noe jeg denne gangen fikk dele med Andrew som nå også finner gleden i å ta samme joggetur hver morgen ;)
Her går vår morgen joggetur !


Mye flott langs ruten !
Eneste ulempe med å ha denne svært tidlige morgenturen er at det er problematisk å få logistikken til å gå opp. Det sosiale livet er selvsagt på sitt høyeste på kvelden og natten ettersom temperaturen på dagstid gjør en nokså døsig. Så det er ikke unormalt at jeg stiller på joggeturen etter 3-4 timers søvn :) Hvor effektivt  turen er aner jeg ikke men ettersom alkoholkonsumet nødvendigvis må være på et minimum så hjelper det vel også med til å holde formen sånn noenlunde ok.....sammen med vandringen langs vannet og all badingen i løpet av dagen.Jeg var heldig å få møte Nina + Bernt igjen samt et vennepar av de fra Ganddal.
Gleder meg til å treffe Nina, Bernt og familie snart igjen :)


Virker fremdeles som om at kameraet kommer frem når vi er samlet rundt bordet klar for et herlig tyrkisk måltid. Så nedenfor er noen av mine flotte venner som jeg hadde gleden av å møte på denne turen:


David with his sisters . Heidi med sine venniner
My BEST friend David !!

Siv og Gro ;))
Hege på Buzzy !


PS!! DANMARK VANT !!!!!!!!!!!!!!


Gro , Siv og meg på Malibu
Hege .....min kommende "svigerdatter" . Forlovet med Ekrem !

Skjønne Karianne og Synnøve var også på plass i varmen !

En aldri så liten bursdagsfeiring for Synnøve !Hege (2) og jeg på Buzzy ! Det var før vi havner på Beach Party og senere Klas Disco med Lillian, Marcus og Grethe!!

Tydeligvis rystet over at jeg befinner meg på KLAS DISCO !
   
DA var det bedre med noen hyggelige middage med mine irske venner  Mr. and Mrs. Farrell ;) og et rolig spill backgammon !
Og så mine flotte venner og VIKING fans fra Hommersåk : Lillian og Marcus
Lillian med sjarmtrollet vårt ;)


Da har jeg vel dokumentert en god del av kveldsaktivitetene de siste 2 uker. Hadde også et svært hyggelig ettermiddagsbesøk av Harry og Edvin på verandaen min. Ikke noe som varmer mitt hjerte mer enn når 2 så staute karer banker på og ber om en kald EFES i mitt selskap.....♥♥♥
Harry og jeg deler en EFES
Edvin likte heldigvis leiligheten min ...og den kalde EFES !


Men all moro må ta slutt. Siste kvelden ble tilbrakt sammen med Ahmet + Katerina og Andrew. Vi spiste verdens beste Barbeque på Malibu .....♥♥♥
Last night for this time !


Takker med dette til alle jeg fikk gleden av å hilse på, være sammen med såvel på dagstid som kveldstid. Gleder meg allerede til neste tur . Nina og Bernt har med seg en overraskelse .....♥♥♥

BYEBYE FOR NOW !!
********************************************************************
9-27 oktober 2011

 
Ettersom alle flybilletter direkte fra Stavanger til Antalya i oktober var utsolgt på et tidlig tidspunkt (høstferie) så ble denne reisen en uten for sesong reise Sola-Amsterdam-Istanbul-Antalya.
Turen gikk helt etter skjema så det er ingenting å klage på. Mye god musik og en god bok gjør susen.

Men du verden så godt det er når du ENDELIG ser skiltet Mahmutlar og vet at NÅ er du snart hjemme....

Ved ankomst mandag ettermiddag var været knallflott men det var denne der uroen i luften som kjennetegner at det ligger an til lyn og torden samt noen tornadoer. Så her var det bare å få hagemøbler satt godt inn i kroken før avgang middag . Kom ikke lengre enn til Malibu hvor jeg traff  Inger og Jarle samt et vennepar fra Vigra. I tillegg var mine herlige naboer fra Sea View Bjørn og Vivi også på plass. Herlig å være "hjemme" igjen og nyte et godt måltid samt en EFES ilag med venner !
En herlig gjeng og en fantastisk start på ferien !

 Gutta følger intenst med på fotballkampen mens vi jenter vender ryggen til skjermen og er SOSIALE !!

 Og som forventet så ble natten fyllt med lyn, torden og regn. Godt at jeg hadde forutsett uværet slik at utemøblene var plassert i "kroken" hvor tornadoene ikke helt får tak i de !
De fleste som har opplevd lyn, torden og regn i Tyrkia vet hva det innebærer !

En av de større begivenheter som skulle finne sted under mitt opphold var Marks bursdagsfeiring den 12.10. Mark hadde leid hele Aphrodite's til feiring og lokalet var fyllt opp av familie , venner og bekjente.
En forventningsfull MARK og som alltid kjempe blid og smilende . Gratulerer  ;)


Tigs , Nina, Mark og jeg klar for bursdagsfest !

Marks jentebord ! (Og David selvsagt )

Mark , Ali, Angela (Marks kone), Mia (Marks barnebarn) , Kira (Marks datter) og Aina.


Alle var enige om at vi hadde en knallflott fest. De fleste var satt opp til en utflukt til Saparede neste dag. Den ble for mitt og de fleste andres vedkommende utsatt !!
TRYKK for en liten stemningsvideo fra bursdagsfeiringen !

Selv om det ble en svært festlig feriestart har jeg ikke glemt å knytte joggeskoene hver morgen. Allerede første morgen møttes Andrew og jeg til en fight langs stranden. Kneet mitt krangler ennå men det er litt bedre .....kanskje?  Andrew er igang med å bygge et fantastisk treningssenter i Gold City. Jeg har såvidt startet en løpegruppe som nok ikke kommer skikkelig igang før neste år. Alle kan melde seg på :

https://www.facebook.com/#!/groups/mahymutarbeachrunners/

Uansett knetrøbbel så gleder jeg meg til hver morgenstund langs stranden. DA er livet bare helt skjønt og batteriene ladet klar for dagens og kveldens aktiviteter.For det er fremdeles slik at de fleste sosiale aktiviteter jeg er med på foregår om kvelden. Noen av de flotte kvelder jeg hadde på denne turen var :Nina, meg, Inger, Jarle og David en hyggelig kveld på Aphrodites.


Nina og Veronica

 


Meg , Ali og Nina

skeptisk !

David og Veronica


Jarle og David !


Inger !

 TRYKK for å få et stemningsbilde av når Vigra folket var på Aphrodites


Solstråle ...... NINA !

Meg, Nina og Dorthe
Jeg var utrolig heldig at jeg igjen fikk anledning til å være sammen med Nina og hennes datter Veronica.
Vi hadde noen utrolig fine dager på stranden samt noen hyggelige kvelder med god mat og litt godt i glasset.

Værmessigt var det utrolig herlig vær i slutten av oktober. Lufttemperaturer på 25-28 grader samt ca 23 grader i vannet. Bortsett fra et par vindfulle dager var det helt stille ved sjøen og de vanlige bølger glimtet med sist fravær. Noe vi alle utnyttet for alt det var verdt og badet dagen lang ;)
 


Nina og Veronica reiste hjem etter en uke og på flyet tilbake satt Ninas svigermor samt en vennine . Begge veldige spente på hva de skulle oppleve. De hadde aldri vært i Tyrkia tidligere så jeg synes de var utrolige spreke som tok turen. De skulle bo i leiligheten til Nina og Bernt så de bodde ihvertfall bra. Vi ble enige om å treffes slik at de hadde minst en kontaktperson som de kunne kontakte i tilfelle det skulle oppstår problemer eller om de måtte ha spørsmål. Jeg traff et par flotte Stavanger damer som jeg fikk gleden av å såvel spise måltider isammen med samt også ta en tur isammen med til Dim Cay.


Hyggelig måltid sammen med Else og Bodil !

Flott med en tur til Dim Cay selvom de fleste restauranter var stengt for sesongen. En rolig dag omtrent fri for turister..... Lar bildene tale litt for seg selv. Viser vel tydelig at vi hadde en flott dag !

Restaurantene ligger herligt ute i vannet !

Else og Bodil


Bodil og jeg

Idyllisk .

Her koser vi oss med lunsj !

Total avkobling

Store trerøtter å klatre i !
Hver gang jeg har vært i Tyrkia har jeg hatt gleden av å bli kjent med nye mennesker. I tillegg til Else og Bodil var jeg også heldig å bli kjent med Astrid og Ole Andreas.

Astrid og jeg fant virkelig tonen og hadde mange hyggelige stunder såvel dagstid som på kveldene. Igjen vil bildene gi et innblikk i hvor mye vi koste oss ;)

Astrid og jeg varmer oss på Irish Coffee !

Ditto

Astrid er en frisk dame ;)


Jammen om ikke Astrid klarte å få meg opp på baren også !!!

TRYKK for å få en liten videosnut av bardansen ;)

 I tillegg til de jeg allerede har nevnt har jeg truffet utrolig mange kjente både på stranden og på kveldene. Noen har jeg foreviget i  bilder:
Mine danske naboer i Tyrkia , Helle og Michael !

Michael nyter utsikten fra min veranda !
Rakk også en svært hyggelig middag med mine danske venner  Søren og Gitte !
Og ennå et dansk vennepar: Dorthe og Flemming ;)
 

Det var så høydepunktene fra denne turen til Mahmutlar. Forøvrig den 6 i 2011 . Om det blir flere i dette år er ikke avgjort ennå. Gledet meg til å komme hjem men så gikk det bare 2 dager før jeg igjen satt på nettet for å finne flybillett nedover.......

BYE BYE 
ELSKER MAHMUTLAR OG ALT SOM HØRER  MED ♥♥♥

******************************************************************