mandag 31. januar 2011

Mine turer 2012


16.1.2012 - 7.2.20122012 var såvidt startet da jeg satte meg på flyet for å komme hjem til Mahmutlar. Etter mørketid  i Norge er det alltid oppkvikkende å komme ned i lyset. Forventningene til været forsøker jeg ikke å legge skyhøyt. Og som ventet fikk vi i denne perioden alt fra regn/lyn/torden :


til soling og EFES på verandaen:eller til en dukkert . Sjøen holder faktisk 17-18 grader på denne tiden og blir egentlig aldri særlig kaldere.
Dette ser vel fristende ut i januar/februar måned ?


Dessverre finnes det ikke direkte fly fra Stavanger til Antalya vinterstid. Så denne gangen var det en 18 timers tur med Lufthansa : Stavanger-Frankfurt-Istanbul-Antalya. Kom frem sent på kvelden og forventet at alt skulle være slukket og lukket. Så feil kan en ta. Som alltid ble det en fantastisk mottagelse hos verdens beste nabo Ahmet på Malibu (hvor transferen setter meg av). EFESen og selskapet var overveldende:


Møtte en svært lystig gjeng på Malibu. Tokk noen timer før jeg kom videre til min leilighet ;)
Hva gjør en så i Mahmutlar på et tidspunkt hvor "alt" er lukket og slukket ?

Har vært her gjennom flere vinterperioder og er blitt fryktelig glad i Mahmutlar vinterstid. Alt er rolig og avslappet . Jeg kommer nærmere lokalbefolkningen til trosss for at jeg ikke snakker tyrkisk. Mye kan formidles via kroppssprog og blikke. Samtidig får jeg et aldri så lite innblikk i hvordan det må har vært i Mahmutlar for det ble invadert av turister. På godt og vondt.

Jeg har vanskeligheter med å finne noe mer avslappende enn å se på de mange tyrkere som vandre i vannkanten, tenner bål og griller noe mat og ikke minst fisker de. Det gjør inntrykk og jeg forsøker ikke tenke på hva tyrkerne tenker når de ser oss innvadere strendene deres om sommeren.

Skulle så gjerne ha vært tankeleser !

I sesongen er området rundt og oppå steinen fyllt av turister.

Så var det litt statusoppgjør på trimming under opphold. Uten at det er en unnskyldning , derimot en kjennsgjerning så ble jeg operert i kneet i midten av desember 2011. Under oppholdet har jeg slitt med endel smerter og det har naturligvis gått ut over treningen. MEN jeg har hatt meg en daglig tur til Total i Kestel . Antar det er 8 km. I tillegg har jeg forsøkt å bruke sykkelen flittigt men innenfor smertegrensen. Håper og tror min fysioterapeut blir fornøyd med meg......

Fra en av mine sykleturer til Alanya !
På denne fantastiske strandpromenaden går mine daglige trimturer.

Må ikke glemme å fortelle om markedet som selvsagt også er igang om vinteren. Dog  veldig redusert i forhold til sommermarked hvor det er mange telte med billige kopivarer som turister kjøper ! Om vinteren er markedet sprengfullt av herlig frukt og grøntsaker. Selv om jeg er alene og forsøker å beherske mine innkjøp ender jeg stadig opp med et overfyllt kjøkkenbord fyllt med frukt- og nøttefat.

Hvem kan motstå dette ?

Når vi først er inne på den kulnariske verden så skrev jeg innledningsvis at alt var slukket og lukket. Det er en sannhet med modifikasjoner. På dagtid og tidlig kveld går det an å få kjøpt et måltid på de fleste restauranter . Men på kvelden er det langt med åpne restauranter og ingen er overfyllte !

Men god mat og drikke får vi uansett årstid:
God mat....

og drikke...

Det er dog en restaurant som har åpent på dagstid og til kl 24 i helgene . Og det er Aphrodites Restaurant. Restauranten fungerer i høy grad som møtested for såvel fastboende skandinavier som for oss andre som kommer til Mahmutlar i ny og nær. Mahmutlars venner holder til i samme bygget og holder et ugentlig møte med aktuelle diskusjonspunkter på dagsorden. Flott å ha et samlingssted. Ikke minst for å treffe ligesinnede og dermed få anledning til å drøfte felles utfordringer og dele erfaringer.

Svært hyggelig å treffe andre ;)

På kvelden har vi ikke behov for fullt så mye klær . Vi hiver oss bare ut på dansegulvet om vi skulle bli litt kalde. Ikke noe å si på stilen heller antar jeg ;)


Under mitt opphold hadde jeg gleden av å treffe riktig mange såvel gamle som nye bekjente . Det er dog spesielt disse som jeg tilbrakte mest tid med denne gangen :
Min gode nabo skotske David.
Min gode danske vennine Gitte


Der var vi alle 4 samlet under en av våre fellesmiddage. Søren, Gitte, meg og David.
 Da vil jeg avslutte denne turen med å fortelle at neste tur allerede er bestilt ;) Gleder meg over denne fine turen og skal huske de fine inntrykk naturen har bydt på denne gangen. Et par av stemningsbildene som jeg liker veldig godt :

Ildrød solnedgang tatt fra min veranda !


Dette bilde sier mye synes jeg. Roen, freden og forventningene.....
Så er det bare å glede seg til neste tur !